Qui som

L’associació

L’associació Casa del Silenci és una entitat sense ànim de lucre, que té com a objectiu el foment de la concentració, la creativitat i el benestar personal a partir de silenci per tal de millorar la comunicació genuïna entre les persones i la creació de vincles entre el veïnat. Les seves activitats es realitzen a la “Casa del Guarda” ubicada a l’espai municipal del carrer Manacor 1.

Concepte

La finca situada al Carrer Manacor 1, propietat de l’Ajuntament, es troba en l’entorn natural de la muntanya del Putxet, caracteritzat per la gran tranquil·litat, repòs i silenci que li donen les cases de l’entorn tant de Cadis i Manacor, com de Beltran.

La casa està situada en una zona ben comunicada però protegida de la trama urbana densificada. Davant té un altre equipament privat de grans dimensions, l’antiga Clínica Sant Josep, que també està pendent de concretar.

Imagen1casa del silenci Foto
“Casa del Guarda” del carrer Manacor 1 de Barcelona

Un grup de veïns, valorant aquest silenci com un patrimoni urbà escàs a conservar, proposem un equipament singular de barri però dirigit al conjunt de Barcelona que anomenem, a tall de proposta, “la Casa del Silenci”.

La Casa del Silenci es construeix a partir del silenci com a eix vertebrador que fomenti la concentració, la creativitat i el benestar a fi de millorar la comunicació genuïna entre les persones i la creació de vincles entre els veïns.

La Casa del Silenci, a més, incorpora la idea de sostenibilitat global, introduint en la mesura que la tecnologia i les possibilitats econòmiques ho permetin, accions per a la disminució d’emissions de CO2.

Com a espai que pren el silenci com a motiu central de la seva existència, la Casa del Silenci és una proposta innovadora, pionera internacionalment, que dóna un segell al Barri del Putxet i Farró i contribueix a fer de Barcelona una ciutat de qualitat.

Objectius

  • Oferir un espai de silenci
  • Ser un espai d’experimentació i de recerca sobre el silenci com a font de creació
  • Fer difusió dels treballs sobre el silenci
  • Promoure l’educació en el silenci

Programa

Casa del Silenci . Programa  SEDA (clica aquí)

Si vols participar, tens idees o desitges conèixer el desenvolupament del projecte envia’ns un correu electrònic:

informacio@casadelsilenci.org